Over Ons

De boerderij is voor kinderen een plek waar veel te beleven valt en waar kinderen veel ruimte hebben om te spelen. Voor veel kinderen is het contact met dieren en de natuur een bijzondere aanvulling op de thuissituatie.

Koekeloere heeft een grote omheinde speelplaats, waar de kinderen kunnen spelen en ontdekken. Deze is ontwikkeld met als doel 'natuurlijk buitenspelen', de natuurlijke elementen die in de fantasie van het kind van alles kunnen zijn en zo steeds opnieuw een omgeving vormen die uitdaagt tot verschillende soorten spel. De kinderen kunnen zich op deze manier al spelend ontwikkelen in een veilige en uitdagende omgeving. Ook is er een moestuintje waar diverse groenten en fruit worden geteeld in de lente- en zomermaanden.

Dagelijks gaan we naar de boerderij om bij de koeien en de kalfjes kijken. Eerst allemaal een overall en laarsjes aan, en dan de boer op. Zowel bij de koeien als op de speelplaats hebben kinderen de mogelijkheid het boerenleven na te bootsen. Zo hebben we de kruiwagentjes en schepjes in de stal al klaar staan, en zijn er traptractors aanwezig om net als de boer het voer te verplaatsen. Ook gaan we dagelijks langs de dierenweide, met kippen, konijnen en een paardje. Daar kunnen de kinderen de dieren verzorgen en knuffelen.

De groepsruimte is ingericht in speelhoeken, zoals een keukentje, bouwhoek en een rusthoek. De kinderen mogen dan zelf bepalen wat ze willen doen. De groepsruimte heeft een rustige uitstraling, zodat het kind niet te veel prikkels krijgt maar toch uitgenodigd wordt tot spel.

Naast het vrije spel dat wordt aangeboden, werken wij ook met thema’s. Deze thema’s worden zo uitgevoerd, dat het aansluit op onze natuurlijke visie en worden seizoenen meegenomen in het activiteiten aanbod van de thema’s.
Koekeloere